قاسمعلی دیانتی تیلکی؛ عالیه کشاورز؛ بهرام امیری؛ احسان ساداتی
چکیده
در این تحقیق اثر استرس شوری روی تغییرات روزنه برگهای H. coronariumوH. criniferumبا استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی شد. طرح بهصورت آزمایش فاکتوریل شامل (تیمارهای گونههای گیاهی و سطح شوری صفر، 100، 200، 250 و 300 میلیمولار کلرید سدیم) بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار و 50 عدد بذر در هر تکرار کشت گردید. بذرها در گلدانهای پلاستیکی در ماسههای ...
بیشتر
در این تحقیق اثر استرس شوری روی تغییرات روزنه برگهای H. coronariumوH. criniferumبا استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی شد. طرح بهصورت آزمایش فاکتوریل شامل (تیمارهای گونههای گیاهی و سطح شوری صفر، 100، 200، 250 و 300 میلیمولار کلرید سدیم) بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار و 50 عدد بذر در هر تکرار کشت گردید. بذرها در گلدانهای پلاستیکی در ماسههای استریل شده رشد نمودند. همه گلدانها با آب مقطر تا مرحله جوانهزنی آبیاری شدند، سپس با محلول هوگلند همراه با تیمارهای شوری به مدت 40 روز آبیاری ادامه یافت. درنهایت صفات روزنه اندازهگیری شدند. آنالیز آماری دادهها بهوسیله نرمافزار SPSS انجام شد. اختلاف بین میانگینها با استفاده از آزمون دانکن (05/0P <) مشخص گردید. نتایج نشان دادند کمترین مقدار طول روزنه، عرض روزنه و مساحت روزنه در تنش شوری 300 میلی مولار مشاهده شد. طول و عرض روزنه با افزایش تنش شوری کاهش یافتند. طول روزنه 33/22 و 76/23 میکرومتر به ترتیب برای H. coronariumو. H. criniferumکاهش یافت، از آنجائی که عرض روزنه با 13/17 و 62/18 میکرومتر به ترتیب برای H. coronariumو.H. criniferumکاهش یافت. مساحت روزنه 11/397 و 83/442 میکرومترمربع به ترتیب برای H. coronariumوH. criniferumکاهش یافت. استرس شوری اثرات مثبت روی تراکم روزنهها (میکرومتر مربع) داشتند. بیشترین تراکم روزنهها در گونه H. criniferum در ترازهای 250 و 300 میلی مولار شوری به دست آمد.
بهرام امیری؛ ناهید تکین؛ حسین قره داغی؛ بهروز رسولی
چکیده
هدف از انجام این تحقیق معرفی منبع علوفهای جدید و با ارزش از طریق ترکیب و سیلو کردن سه گونهی یونجه، هالکنموم (Halocnemum strobilaceum)) و میوه کهور (Prosopis juliflor) و ارزیابی آن با استفاده از روش تجزیه تقریبی، روش تولید گاز و دام زنده میباشد. برای انجام این آزمایش ابتدا مقدار مناسبی از گونههای موردنظر جمعآوری گردید. سپس بهوسیله چاپر به ابعاد ...
بیشتر
هدف از انجام این تحقیق معرفی منبع علوفهای جدید و با ارزش از طریق ترکیب و سیلو کردن سه گونهی یونجه، هالکنموم (Halocnemum strobilaceum)) و میوه کهور (Prosopis juliflor) و ارزیابی آن با استفاده از روش تجزیه تقریبی، روش تولید گاز و دام زنده میباشد. برای انجام این آزمایش ابتدا مقدار مناسبی از گونههای موردنظر جمعآوری گردید. سپس بهوسیله چاپر به ابعاد کمتر از 5 سانتیمتر خرد شدند. در ادامه هالوکنموم(H)، میوه کهور(K)، یونجه(U) و ملاس(M) در چهار تیمار و با سه تکرار در قالب طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی به ترتیب به نسبت 50: 20: 20:10 درصد، 50:30:10: 10 درصد، 50: 10: 30: 10 درصد و30: 30: 30: 10 درصد بر اساس وزن ماده خشک سیلو شدند. در پایان مدت آزمایش (28 روز) ارزش علوفهای این ترکیبات با استفاده از روشهای استاندارد AOAC مورد ارزیابی قرار گرفت. بهمنظور برآورد میزان مصرف سیلوهای تهیهشده از سه رأس میش نژاد قشقایی یکساله غیر شیرده با وزن5/2 ± 45 کیلوگرم و سه رأس بز ماده نژاد توده سیاه مویی یکساله غیر شیرده با وزن 5/2 ±30 کیلوگرم بر اساس آزمایشی بهصورت طرح اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد که ترکیب M10-U20-K20-H50 و M10-U30-K10-H50 طی دوازده ساعت اولیه دارای هضم پذیری بیشتری بودند. مطالعه ارزش غذایی ترکیبات سیلو شده در این تحقیق به روش تولید گاز نشان داد که ترکیب M10-U20-K20-H50 مقدار ماده آلی خشک، ماده آلی قابلهضم و انرژی متابولیسمی نسبتاً بالاتری دارد و بیشتر موردتوجه دامهای موردمطالعه است. پس میتوان آن را بهعنوان یک ترکیب مناسب غذایی و اقتصادی پس از انجام تحقیقات تکمیلی توصیه نمود.